Köpvillkor

Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när Biredskapsdepån/Årby Rusthåll bekräftat din beställning genom en orderbekräftelse. Orderbekräftelsen från webbutiken genereras automatiskt utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i till exempel pris eller leveranstid förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand.

Biredskapsdepån/Årby Rusthåll har ägande- och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har erlagts från kunden.

Leverans

Våra leveranstider varierar. Kontakta oss om du vill veta ungefärlig leveranstid för din beställning. Från april till september ägnar vi en större del av vår tid till att sköta om våra egna bin. Under denna period kan vi ha längre leveranstid, men om du har bråttom att köpa något så kan du komma till butiken i Skyttorp, som är öppen minst en gång per vecka.

Leveransförsening

Ibland uppstår leveransförseningar utom vår kontroll. Det kan t.ex. ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Om leveranser drar ut på tiden, meddelar vi dig så fort vi har ett leveransbesked. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid leveransförsening.

Fraktkostnader

Fraktkostnad, kostnad för emballage samt eventuella pallar tillkommer alltid, utom vid hämtning i vår butik i Skyttorp.

Kostnaden för frakt varierar beroende på bland annat vikt och volym. Vill du veta ungefärlig fraktkostnad innan du beställer, kontakta oss.

Outlösta paket

Vid outlösta paket förbehåller vi oss rätten att debitera kunden för tur- och returfrakt samt fraktbolagens hanteringskostnader.

Har du beställt varor som skickas på lastpall tar fraktbolaget ofta ut en extra kostnad om godset inte hämtas inom några dagar. Denna kostnad står du som kund för.

Betalning

I webbutiken redovisas priser inklusive moms. Observera att fraktkostnad, kostnad för emballage samt eventuella pallar tillkommer. Fraktkostnad tillkommer alltid, utom vid hämtning i vår butik i Skyttorp.

Ditt köp kan betalas med swish i butiken. Vill du betala hela köpet med faktura kontakta oss.

Efter fakturans förfallodag debiteras en årlig dröjsmålsränta med 24%.

Reklamation

Som konsument (privatperson) i Sverige har du reklamationsrätt i tre år, enligt konsumentköpslagen. Reklamationsrätten gäller fel som fanns när du tog emot varan. Hör av dig till oss så fort du upptäcker felet.

För företag som köper varor av oss gäller köplagen, med två års reklamationsrätt.

Ångerrrätt

Vid köp av varor från vår webbutik har du som konsument (privatperson) rätt att ångra köpet inom 14 dagar, enligt Distansavtalslagen. Meddela oss att du ångrat dig och kontakta oss för instruktioner om hur du skickar tillbaka varorna. Du står för alla fraktkostnader. Varorna som returneras ska vara i ursprungligt skick, det vill säga oanvända, oskadade och oförstörda.

Ångerrätten gäller inte för levande bin, men hör av dig via mail eller telefon om något skulle ha hänt med dina nya bin. Ångerrätten gäller inte heller honung och andra livsmedel.

För våra kurser, och andra tjänster, gäller ångerrätt fram till 48 timmar före kursstart eller tjänstens start.

Ångerrätten gäller endast privatpersoner, inte företag.

Reservationer

Rätt till mindre avvikelser från text och illustrationer förbehålles.

Vi förbehåller oss rätten att neka köp, exempelvis om lagersaldot i webbutiken är felaktigt. Vid nekat köp kontaktar vi dig för att se om du t.ex. önskar en ersättningsprodukt istället. I annat fall returneras eventuellt erlagd betalning för nekade produkter.

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeure nedan.

Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Se vidare vår integritetspolicy.

Force Majeure

Händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och som påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, utgör grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Om företaget

Biredskapsdepån är en del av Årby Rusthåll (org nr 934007-3155), som ägs av Anna Sverredal och Fredrik Sjöberg. Biredskapsdepån säljer utrustning, bin och tjänster till biodlare.